Els nostres valors

Construir amb terra

Utilitzem materials ecològics i locals, com la fusta, la palla i naturalment la terra, un material sa, reciclable i del lloc.

Material de sempre de la construcció a Catalunya i en tota Europa, la terra avui torna a ser emprada en arquitectura gràcies a les seves propietats i a noves tècniques que permeten complir les exigències d’avui en dia.

La terra és un dels materials de construcció amb més futur : necessita molt poca energia per ser utilitzada a l’obra,  està disponible en qualsevol lloc, i fins i tot en molts casos podem fer servir la mateixa terra provinent de l’excavació dels fonaments de l’edifici.  És també completament reciclable i permet organitzar obres participatives.

A l’estiu, les propietats de la terra conserven els espais frescos, evitant recórrer a l’aire condicionat. A més, regula la humitat de l’ambient, assecant l’aire quan està humit i aportant-li humitat quan està sec, aconseguint així un confort òptim i condicions ideals per a la conservació interior dels productes.

Pots veure en aquest enllaç uns exemples: els projectes finalistes del Premi mundial d’Arquitectures de terra, el Terra Award.


Despreocupa’t del tot

No tens temps? No et preocupis, nosaltres ens encarreguem de tot. T’acompanyem durant tot el procés, que procuraré sigui el més tranquil possible. Ens ocuparem de tots els tramitis amb l’ajuntament i la comunitat de veïns. A més, et mantindrem informat del procés en tot moment, enviant-te fotografies i explicant-te com va tot.


ESPAIS A mida

Cada projecte és una aventura: igual que no hi ha dues persones iguals, no hi ha dos projectes iguals. Un habitatge, que pot ser el projecte de la teva vida, ha d’adaptar-se a ella. Tenim en compte la teva personalitat, els teus valors i les teves necessitats, per a dissenyar de forma totalment personalitzada.

«Elisabetta Carnevale va facilitar un progrés constant del projecte: va ser de gran ajuda el seu criteri estètic, tècnic i legal, la seva ment oberta a idees noves i les seves solucions creatives.«

Mercé i Ragnar, propietaris del Centre de ioga MIBI


Estudi

Elisabetta Carnevale Arquitecta

Crec fermament que fer arquitectura de qualitat avui significa construir amb materials respectuosos amb l’ecosistema, i pensar en l’experiencia de les persones que viuran en els espais.

Després de treballar quatre anys en despatxos d’arquitectura despatxos d’arquitectura, he descobert la construcció amb terra. La meravella de poder realitzar una arquitectura sana i sensual amb el que trobem sota els nostres peus m’ha conquistat. Vaig fer el Postgrau DSA Earthen Architecture en CRAterre  (ENSA Grenoble), i com a experta de construcció amb terra, m’he ocupat d’innovació en materials en el  centre de recerca Amàco, a França, i de conservació dels habitatges de tova de l’Equador, patrimoni Unesco .

La formació i la difusió són fonamentals per a canviar la manera de construir. Dono cursos relacionats amb l’ús de la terra en el IAAC (Insitute for Advanced Architecture of Catalonia), i amb l’associació d’arquitectes De Mans A Terra . Escric en la revista Ecohabitar i en el seu blog.

Una arquitectura, gran o petita, és un projecte complex. Per això treballem en equips multidisciplinaris que integren experts de diversos sectors per a adaptar-se a les necessitats del teu projecte.

Avel·lí Hernández Martínez Arquitecto

Felipe Perez Rojas Arquitecto

David Pradas Ruiz Aparellador


Dissenyem junts?

Si tens un projecte en ment i vols que t’ajudem, com a arquitectes o consultors, pots contactar amb nosaltres directament aquí.