JornadEs de la Construcció amb terra 2023

Arquitectura i Sostenibilitat (AUS), agrupació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, conjuntament amb la Fira de l’energia i la construcció sostenible de Vic (FECS), organitza les Jornades de la Construcció amb terra el 17 i 18 de febrer 2023 a Vic.

Construir amb terra per a enfrontar el canvi climàtic

L’arquitectura de terra és una de les expressions més poderoses de la capacitat humana de crear entorns construïts sostenibles amb els recursos locals. Avui, aquest material ens aporta respostes enfront dels reptes del canvi climàtic.

«Només triant materials amb baixa petjada carboni com la terra podrem realitzar les rehabilitacions i els nous habitatges necessaris segons l’Estratègia per a la Rehabilitació Energètica a Espanya sense que la temperatura global augmenti de més de 2 °C» explica Elisabetta Carnevale, Secretària d’AUS.

La segona trobada dels professionals de la construcció amb terra

Aquest esdeveniment agafa el relleu del Congrés de Tàpia organitzat a Mollerussa en 2022, i es promou a la comarca d’Osona, que posseeix un vast patrimoni de tàpia, des de les masies fins a les mitgeres dels barris antics.

Les Jornades tenen com a objectius difondre l’arquitectura contemporània construïda amb terra, enfortir la xarxa de professionals del sector, fomentar l’intercanvi a nivell local i internacional i la conservació del patrimoni construït de terra.

Ponències, visites, tallers demostratius i exposicions

Serà possible visitar tres exposicions, amb els projectes d’arquitectura contemporània finalistes dels premis mundials Terra Award 2016 (realitzats amb terra) i TERRA FIBRA 2021 (realitzats amb terra i fibres vegetals).

Els matins seran dedicats a les ponències, amb una orientació més tècnica el divendres, des de la rehabilitació fins a la innovació tecnològica, i més enfocada al públic general el dissabte des de la impressió 3D amb terra fins a la presentació de projectes d’autoconstrucció..

A les tardes, serà possible prèvia inscripció participar en quatre tallers demostratius que abordaran les tècniques de l’entramat amb terra, la tàpia, els arrebossatsde terra i la tradicional tècnica del cob, presentada per l’arquitecte frances Francois Streiff del projecte europeu Cob-Bauge.

L’entrada per al divendres 17 de febrer val 25 euros (15 euros per a estudiants) i dona dret a dos tallers. Per al dissabte 18 l’entrada serà lliure. 

Comité de organización de las Jornadas:

Grup de Treball 2B Materials tradicionals – AUS

Elisabetta Carnevale
Valentina Li Puma
Miquel Escobar

Angels Castellarnau
Albert Cuchí
Oriol Roselló

Ajuntament de Vic

Anna Colomer Sebastia

Anna Rovira i Vergés

Elisenda Foradada
Núria Sisó Vila

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s